Loading....

KAJAKRONING

– Derfor forventer vi, at medlemmer som ønsker at låne foreningens kajakker alene, som minimum har gennemgået de tilbudte kajakkurser vi laver i løbet af sæsonnen. Eller på anden måde har tilegnet sig kunskaber med kajakroning. Desuden at man har rimelige færdigheder som svømmer.

I foreningen arrangere vi i løbet af sæsonnen kajakkurser ledet af en uddannet instruktør. I det vores medlem Finn Lindsø og Karsten jensen foretager en grundig instruktion af hver enkelt, så færdigheder som at komme op i båden alene og ved hjælp af makker, bliver instrureret.

– Men for de fleste vil det kræve en del gange på vandet sammen med andre øvede, før man selv har tilstrækkelig færdigheder for selvstændig lån af en kajak.

Uøvede kajakroere bør absolut aldrig ro alene.
Børn under 15 år kan kun deltage i en toerkajak sammen med egen forældre.

Grundkurset er baseret på det internationale IPP system.

AKTIV NATUR VELVÆRE Bildsø Skov og Strand råder allerede nu over en relativ stor flåde af kajakker. I det vi i dag har 7 ener kajakker, én junior kajak, samt 4 toer kajakker. Der forefindes redningsveste og pagajer til alle både. Herudover råder vi over et mindre antal våddragter, som ligeledes kan lånes.

Hold dig ikke tilbage – tilmeld dig på det førstkommende kajakkursus.

Hver torsdag i sæsonen, fra maj til oktober, ror vi fællesroning NÅR VEJRET TILLADER.

Kajak kan roes hele året, såfremt man har påklædning til det. AKTIV NATUR VELVÆRE arrangere derfor i løbet af året nogle ture til andre destiantioner, for at prøver kræfter med naturoplevelserne der.

GOD FORNØJELSE

At sejle Kajak er en vidunderlig livsbekræftende natur oplevelse.

Man er i et med en lille “kropsnær” båd, der giver én en intens sammenhøringhed med naturen omkring sig. Det er derfor en “naturlig ting”, at kajaksporten er blevet en del af AKTIV NATUR VELVÆRE Bildsø Skov og Strands aktivitets tilbud. Når først man har lært teknikken og har fundet balancen, kan man ikke undgå at blive grebet af denne form for motion.

Uanset om man er til den kraftbetonet og hurtige roning med høj pagajføring, hvor det primært gælder om at komme derudad og få sved på panden, eller om man er til det mere astadige turist tempo med lav pagajføring, – så vil naturoplevelsen være intens og berigende for krop og sjæl.

Alle kan lære at sejle Kajak, men da det for vores vedkommende, for det meste foregår i åbent hav i Storebælt, er det vigtig at lægge sig søsportens slogan meget på sinde, at “kun en tåbe frygter ikke havet”.

Vil du lære noget mere om kajak, udstyr, teknikker m.m.?
Søsportens sikkerhedsråd
Lær dit farvand at kende!
Farvandsbeskrivelser
Mangler du en kajak? Så anbefaler vi denne butik
Kajakker
Godt igang med kajakroning - se her!
Kom godt igang
Gode råd til redningsteknikker! - Læs mere her
Redningsteknikker
Back To Top